Правителството на ротационен принцип Денков-Габриел“ ще се реализира и ще получи нужната

...
Правителството на ротационен принцип Денков-Габриел“ ще се реализира и ще получи нужната
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Знам кога и защо кабинетът „Денков-Габриел“ ще падне от власт

Правителството на ротационен принцип „ Денков-Габриел “ ще се реализира и ще получи нужната поддръжка в Народното събрание, стана ясно през вчерашния ден.
Очаква се в понеделник номинираният за министър председател от ПП-ДБ Николай Денков да върне на президента Румен Радев втория мандат изпълнен. Вчера беше показан публично и съставът на кабинета.
Темата разясниха социолозите Андрей Райчев и Боряна Димитрова.
Райчев посочи, че към момента не е несъмнено съществуването на това държавно управление.
По думите му в случай че се изхожда от това, че ще го има, това ще е „ брак по сметка “.
„ Животът ни е научил, че бракът по сметка е доста гадно нещо, не толкоз поради последствията, колкото поради самочувствието на двамата сътрудници. И обезателно не приключва добре “, разяснява социологът.
Неговата прогноза е, че рецесията ще настъпи най-късно след 9 месеца, когато би трябвало да се направи ротацията, само че може и по-рано.
Боряна Димитрова подсети, какъв брой прочувствено се говореше след изборите, като да вземем за пример по какъв начин „ всички затъват в политическото тресавище “. Според нея този вид говорене, което обрисува черни краски, е имало избрани цели.
„ Това държавно управление, което се основава, може би не е идеалното за нито един от горещите почитатели на двете политически обединения, само че е актуалният единствен допустим компромис “, счита Димитрова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР